Tror ikke på SAS-salg før 2012

SAS-topp John S. Dueholm (foto: Scanpix)
SAS-topp John S. Dueholm (foto: Scanpix)

Kostnadskuttene i SAS er ennå ikke fullt ut implementert. Det bremser et salg inntil videre, ifølge SAS-topp John S. Dueholm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Igår leverte SAS nye stygge kvartalstall, men flyselskapet er ifølge fungerende SAS-sjef John S. Dueholm på rett vei.

Les: Blodrødt i SAS

Av det totale spareprogrammet Core SAS på 7,8 milliarder svenske kroner er 81 prosent nå blitt implementert. Igår ga Dueholm uttrykk for at et salg ikke er aktuelt så lenge Core SAS ikke er fullt ut implementert, skriver check-in.dk.

De gjenstående milliardene skal spares frem mot 2012.

Å komme i mål med Core SAS er en av de viktigste forutsetningene for at SAS kan bli et attraktivt oppkjøpsobjekt for et av de store europeiske flyselskapene. En ytterligere kostnadsreduksjon og forbedret inntjening vil være avgjørende for å få interesserte «friere».

- Ikke i forhandlinger
For kort tid siden gikk en Lufthansa-topp ut og innrømmet at Lufthansa er interessert i å kjøpe SAS - men ikke ennå. SAS har fortsatt for stor gjeld, sa styreleder Jürgen Weber.

Les mer: Lufthansa vil kjøpe SAS

John S. Dueholm svarte igår et klart nei på spørsmålet om SAS er i forhandlinger med Lufthansa. Samtidig sa han at han ikke tror at et salg kommer på tale de neste to til tre årene, så lenge de store flyselskapgigantene som Lufthansa, British Airways og Air France KLM er i gang med å integrere oppkjøpte virksomheter.

Les også: - Billettprisene skal opp i 2011