Meny

Kinesiske varer oversvømmer USA

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens største økonomi kjemper en vanskelig kamp mot billige, kinesiske varer.

Underskuddet på den amerikanske handelsbalansen krymper, viser ferske tall onsdag ettermiddag.

Handelsunderskuddet minsket med 5,3 prosent i september til 44 milliarder dollar. Det er litt bedre enn forventningen om et underskudd på 45 milliarder dollar.

Det midre enn ventede underskuddet bør øke BNP-tallene for tredje kvartal noe, ifølge Marketwatch.com. I dag er det forventet at USAs økonomi vokste med tre prosent i tredje kvartal.

Kina eser ut
Eksporten økte mens importen falt i september. Likevel økte USAs handelsunderskudd med Kina til 27,8 milliarder dollar, sammenlignet med et underskudd på 22,1 milliarder dollar i samme måned ifjor.

Underskuddet med Kina i årets ni første måneder var på nær 380 milliarder dollar, som er mer enn underskuddet med Kina i hele 2009.

USA kjemper nå en vanskelig kamp mot storimporten av billige, kinesiske varer. USA beskylder Kina for å holde yuan-kursen kraftig lav, og at det går på bekostning av den økonomiske veksten i USA.

Den amerikanske finansministeren Timothy Geithner har tidligere argumentert for at Kina og andre land ikke kan satse på amerikanske forbrukere til evig tid.

Les også:

Kina strammer grepet

Kina sluker USA

Kina vokser seg sterkere

Populært