Meny

Ikke fornøyd med 78 milliarder

Milliardomsetning til tross: Petoro er ikke fornøyd med resultatet så langt i år. Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petoro har overført 78,4 milliarder kroner til staten i løpet av årets ni første måneder, men er likevel ikke fornøyd med året til nå.

Resultatet etter ni måneder av 2010 viser en kontantstrøm til staten på 78,4 milliarder kroner, 900 millioner mer enn i samme periode i fjor.

Men virksomheten er preget av store svinginger. Oljeprisen er opp 38 prosent i forhold til i fjor, mens gassprisen er svekket med 18 prosent. Samtidig er oljeproduksjonen ned 14 prosent, gassproduksjonen opp 10 prosent og investeringene ned 20 prosent.

–78 milliarder kroner til staten er et meget stort beløp. Det kjennes derfor rart ikke å kunne si meg fullt ut tilfreds med resultatet til nå i 2010, sier administrerende direktør Kjell Pedersen.

Han understreker at det bak tallene ligger et kraftig fall i oljeproduksjonen fra de store, modne feltene. Utviklingen i investeringene viser også at den planlagte aktiviteten ikke blir opprettholdt.

– På den bakgrunnen er jeg ikke tilfreds med resultatet vi nå legger fram fra driften av statens olje- og gassportefølje, sier Pedersen.

Produksjonsnedgangen skyldes i stor grad flere omfattende vedlikeholdsstanser enn vanlig. Petoro-sjefen synes også det er urovekkende at antall nye produksjonsbrønner som bores på noen av de største oljefeltene, er halvert i løpet av de siste åtte årene. (©NTB)

Forsidebilde: Administrerende direktør i Petoro, Kjell Pedersen (Arkivfoto: Alf Ove Hansen/Scanpix). 

Privatøkonomi
Populært