Meny

Både gjester og utgifter øker for Hurtigruten

Hurtigruteskipet Richard With på vei sydover i Vesterålen (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere reiste med Hurtigruten de siste månedene, men samtidig økte også selskapets kostnader. Dermed krymper marginene for selskapet.

Den viktigste nyheten for Hurtigruten kom tidligere i uken, da det ble klart at selskapet er alene om å søke fortsatt konsesjon for frakt på kystruten Bergen-Kirkenes.

Les: Hurtigruten alene i anbudskonkuransen

– En viktig milepæl er passert, bemerker styret i kvartalspresentasjonen.

Anbudet gjelder for de neste åtte årene, og selskapet sier at Hurtigrutens tilbud reflekterer at man forutsatte sterk konkurranse om å få tilslaget.

Hurtigruten seiler mot ny rekord i antall passasjerer for 2010, både når det gjelder rundreiser og for enkeltdistanser. Kapasitetsutnyttelsen er i tredje kvartal i år 97,5 prosent, mot 90 prosent i fjor.

Samtidig øker kostnadene, ikke bare til drivstoff, men også til et økt antall ansatte som følge av økningen i gjestedøgn. Dessuten synker finansinntektene, blant annet som en følge av en negativ utvikling av kronekursen mot euro. Dette gir et overskudd før skatt i tredje kvartal på 118 millioner kroner. Det er 12 millioner kroner svakere enn i samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet i tredje kvartal før avskrivninger økte med 19 millioner sammenlignet med samme kvartal i fjor, til 260 millioner kroner. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært