Røkke var en hårsbredd fra konkurs

Kjell Inge Røkke (foto: Scanpix)
Kjell Inge Røkke (foto: Scanpix)

Var nær ved å miste kassakreditten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brevet som kunne slått Kjell Inge Røkke konkurs i april 2003 var skrevet og lå klart, heter det i en uautorisert biografi skrevet av Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum, skriver Finansavisen.

Det er godt kjent at Kjell Inge Røkke hadde store økonomiske problemer i 2003 og 2004, men det er ikke tidligere kjent at DnB-advokat Ole-Jacob Hansen på oppdrag fra bankens sjefjurist Olav Heldal skal ha skrevet et brev om at banken ville inndra kassakreditten med øyeblikkelig virkning fordi banken følte at Røkke hadde ført dem bak lyset om Aker RGI-konsernets finansielle stilling.

Har brevet
Det er sitert direkte fra bankens brev i boken som legges frem onsdag. Boken er en oppdatert utgave av Stavrums Røkke-biografi fra 1997. Stavrum vil ikke si noe om hvordan han har fått tak i det fysiske brevet.

Ifølge Stavrum var det ingen andre, hverken banker eller aksjemarkedet, som på dette tidspunktet i 2004 var klare til å satse penger på Røkke.

Risikerte milliardtap
Stavrum slår fast i boken at både DnB og Gjensidige Nor risikerte milliardtap på utlånene sine hvis Aker RGI hadde gått over ende, og at de økonomiske sjokkbølgene ville sendt mange andre bedrifter utfor stupet.

- Vi har aldri hørt om dette brevet. Men det er en kjent sak at situasjonen i 2003 var kritisk, sier Akers informasjonsdirektør Atle Kigen til Finansavisen. Kigen sier motgangen gjorde Aker sterkere, og at selskapet er stolte av at det klarte å snu en krevende situasjon til noe positivt.

DnB Nor ønsker ikke å kommentere saken, og Stavrum opplyser at Røkke har valgt ikke selv å bidra til boken.

Les også:

Røkkes mange gullkorn

Røkke var 20 minutter unna konkurs

Styrtrik på usvikelig tro på Røkke

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden