Meny

Tror ikke på SOS Rasismes medlemsregister

SOS Rasisme anklages for medlemsjuks. Her fra en demonstrasjon i Oslo mot deportasjon av afghanske flyktninger i 2006. Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det statlige Fordelingsutvalget kommer med flengende kritikk av SOS Rasismes medlemsregister. Utvalget krever at flere tusen medlemmer slettes.

Kritikken kommer etter et kontrollbesøk ved SOS Rasismes kontorer i Haugesund i oktober, skriver Dagbladet.

Registrert flere ganger

Utvalgets kontrollører skal blant annet ha gått gjennom en rekke håndskrevne verveskjemaer der de fant ut at familiemedlemmer flere ganger var påført av andre enn hovedmedlemmet.

«Flere ganger så det ut til at også informasjonen om hovedmedlemmet selv var påført verveskjemaene av andre enn den som ble vervet», skriver utvalget i en møteprotokoll avisen har fått tilgang til.

Les også: Stryker 16.000 medlemmer

Kun fornavn

Fordelingsutvalget har også reagert på at en rekke medlemmer bare er oppført med fornavn og det utvalget beskriver som «en indikasjon på fødselsår».

Hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen skriver i en e-post til Dagbladet at han er overrasket over opplysningene.

– Utvalget ga overfor oss uttrykk for at det var godt fornøyd og at det bare var pirk å påpeke da deres representanter var her på stikkprøvekontroll. Det blir bare mer og mer tydelig at dette er en politisk prosess, løsrevet fra fakta, sier Larsen.

Les også: Krever SOS Rasisme for 9,7 millioner kroner

Krav om sletting

Utvalget krever ifølge avisen at SOS Rasisme må slette tusenvis av medlemmer. Fra før av har organisasjonen måttet slette 16.000 medlemmer, nesten halvparten av sin medlemsmasse.

SOS Rasisme har ennå ikke fått utbetalt statsstøtte for 2010 på grunn av medlemsrotet, og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) har gått til rettssak for å få tilbakekalt 9,7 millioner kroner.

Les også: Tror ikke på SOS Rasismes medlemsregister

(©NTB)

Privatøkonomi
Populært