Meny

Tyrkia gjeninnfører forbudet mot YouTube

Tyrkere som forsøkte å logge seg inn på YouTube onsdag, ble derfor nok en gang møtt av et skjermbilde med teksten «Blokkert av tyrkiske myndigheter». Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia har gjeninnført forbudet mot YouTube, fordi videonettstedet nekter å fjerne innhold som ifølge myndighetene krenker landsfaderen Mustafa Kemal Atatürk.

Det Google-eide nettstedet YouTube har vært forbudt i Tyrkia i to år, men i helgen ble forbudet opphevet av en tyrkisk domstol.

Med hjelp fra et tysk IT-selskap greide tyrkiske myndigheter en stund å fjerne de omstridte videoene fra YouTube til protester fra Google, som nå har lagt dem ut på nytt.

Tirsdag kveld ble YouTube-forbudet gjeninnført av en annen tyrkisk domstol, denne gangen med henvisning til en video som viser en tidligere opposisjonsleder i seng med en medarbeider.

Tyrkere som forsøkte å logge seg inn på YouTube onsdag, ble derfor nok en gang møtt av et skjermbilde med teksten «Blokkert av tyrkiske myndigheter».

Tyrkias internettsensur har lenge vært gjenstand for protester fra menneskerettsgrupper og andre, og forbudet omfatter nå ifølge en rapport fra OSSE minst 5.000 sider.

Tyrkiske myndigheter holder fast ved sensuren og forbeholder seg blant annet retten til å sensurere nettsider med barnepornografisk innhold og innhold som fornærmer landsfaderen Mustafa Kemal Ataturk og som oppmuntrer til selvmord.

Selv president Abdullah Gul har på Twitter gått imot det generelle forbudet mot YouTube.

(©NTB)

Populært