Meny

Kraftig nedgang i Statoil-produksjonen

Åsgard-B-plattformen fotografert ved Kværner-verftet nær Stavanger. Goto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil fikk et resultat før skatt på 35,3 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er en bedring fra fjoråret, da resultatet var 31,5 milliarder.

Resultatet er påvirket av økte priser på olje og gass. Samtidig hadde Statoil en nedgang i egenproduksjonen på 17 prosent. Produksjonsnedgangen skyldes i hovedsak omfattende vedlikeholdsaktiviteter som har påvirket olje- og gassproduksjonen.

Les: Frykter at Statoil ønsker å flagge ut

– Omfattende planlagte vedlikeholdsaktiviteter gjennom hele tredje kvartal har påvirket olje- og gassproduksjonen vår betydelig. Våre resultater og vår kontantstrøm er fortsatt solide, noe som bekrefter at vi har finansiell fleksibilitet til å underbygge fortsatt utvikling av porteføljen vår, sier Statoils konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

Les: Statoil-sjefen på frierføtter i nord

Driftsresultatet ble 28,2 milliarder kroner i tredje kvartal, en liten nedgang fra 28,3 milliarder kroner i fjor. Driftsinntektene har økt til 127,4 milliarder kroner, fra 123,1 milliarder i samme periode i fjor.

Les: Taper verdier til 45 milliarder

Statoil opplyser samtidig at de har besluttet å redusere produksjonen på to av feltene i Nordsjøen, Gullfaks Sør og Kvitebjørn. Hensikten er å sikre tilstrekkelig reservoartrykk for sikker boring av ytterligere brønner. På grunn av denne beslutningen er den såkalte produksjonsguidingen for året justert ned.

Statoil  
Tall i millioner kroner 3. kvartal 20103. kvartal 2009
 Driftsinntekter127 400123 100
 Driftsresultat35 30031 500
 Resultat før skatt28 20028 300
Privatøkonomi
Populært