Meny

Kraftig nedgang i Statoil-produksjonen

Åsgard-B-plattformen fotografert ved Kværner-verftet nær Stavanger. Goto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil fikk et resultat før skatt på 35,3 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er en bedring fra fjoråret, da resultatet var 31,5 milliarder.

Resultatet er påvirket av økte priser på olje og gass. Samtidig hadde Statoil en nedgang i egenproduksjonen på 17 prosent. Produksjonsnedgangen skyldes i hovedsak omfattende vedlikeholdsaktiviteter som har påvirket olje- og gassproduksjonen.

Les: Frykter at Statoil ønsker å flagge ut

– Omfattende planlagte vedlikeholdsaktiviteter gjennom hele tredje kvartal har påvirket olje- og gassproduksjonen vår betydelig. Våre resultater og vår kontantstrøm er fortsatt solide, noe som bekrefter at vi har finansiell fleksibilitet til å underbygge fortsatt utvikling av porteføljen vår, sier Statoils konsernsjef Helge Lund i en pressemelding.

Les: Statoil-sjefen på frierføtter i nord

Driftsresultatet ble 28,2 milliarder kroner i tredje kvartal, en liten nedgang fra 28,3 milliarder kroner i fjor. Driftsinntektene har økt til 127,4 milliarder kroner, fra 123,1 milliarder i samme periode i fjor.

Les: Taper verdier til 45 milliarder

Statoil opplyser samtidig at de har besluttet å redusere produksjonen på to av feltene i Nordsjøen, Gullfaks Sør og Kvitebjørn. Hensikten er å sikre tilstrekkelig reservoartrykk for sikker boring av ytterligere brønner. På grunn av denne beslutningen er den såkalte produksjonsguidingen for året justert ned.

Statoil
Tall i millioner kroner3. kvartal 20103. kvartal 2009
Driftsinntekter127 400123 100
Driftsresultat35 30031 500
Resultat før skatt28 20028 300

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært