Meny

Avviser at Singapore-megler fikk rekordbonus

Yngve Slyngstad, Oljefondet (foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljefondet avviser at det var den Singapore-baserte megleren Tan Chong Koay og hans selskap Pheim Asset Management som fikk rekordbonusen på en halv milliard kroner.

Bonusen på 500 millioner kroner for forvaltning av midler for Statens pensjonsfond – utland, best kjent som Oljefondet, vakte betydelig oppsikt da det i forrige måned ble behørig omtalt av Riksrevisjonen.

Les også: Milliarder i honorar til ingen nytte

I løpet av få dager var Pheim utpekt av opptil flere uavhengige kilder som mottaker av bonusen, men Norges Bank Investment Management (NBIM) tilbakeviser nå disse opplysningene.

– Saken har vokst seg så stor, at vi ser oss nødt til å avkrefte opplysningene, sier kommunikasjonsrådgiver i NBIM, Øystein Sjølie til E24.

Han gjør det klart at Norges Bank normalt ikke kommenterer spekulasjoner, og understreker at dette er unntaket fra hovedregelen.

Sjølie vil imidlertid ikke si noe om hvem som er mottaker av den mye omtalte bonusen, og viser til at NBIM har en «gjensidig avtale om konfidensialitet med de enkelte forvalterne».

Les også: - Singapore-firma fikk halv milliard av Oljefondet

Bonusen var opprinnelig på 900 millioner kroner, men beløpet ble reforhandlet ned til 500 millioner kroner. Bonusen ble utløst da forvalteren klarte å få 2,8 milliarder oljefondkroner til å vokse til 6,1 milliarder kroner i løpet av et år. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært