Meny

Priser boligen for høyt

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen liker å selge boligen sin for en lavere pris enn hva naboen fikk.

Se også

Boligpriskalkulator
Med denne kalkulatoren kan du se hvilken verdiendring det har vært på eneboliger, delte boliger og leiligheter helt siden 1985. Du kan velge mellom over 60 forskjellige distrikter du vil se på. Grunnlaget er gjennomsnittet for året.

Boligpriutvikling alle boliger
Se kvadratmeterpriser, og verdiendringer for de siste årene i forskjellige distrikter av landet. Grunnlaget er siste tilgjengelige månedstall.

Boligprisutvikling leiligheter
Se kvadratmeterpriser, og verdiendringer for de siste årene i forskjellige distrikter av landet. Grunnlaget er siste tilgjengelige månedstall.

Boligprisutvikling eneboliger
Se kvadratmeterpriser, og verdiendringer for de siste årene i forskjellige distrikter av landet. Grunnlaget er siste tilgjengelige månedstall.

Dette tjener du på boligen din
Hvis du er lenge i boligmarkedet, er det også sannsynlig at du vil opparbeide deg en stor boligformue. Her får du et anslag på hvor stor boligformue du opparbeider deg, med realistiske forutsetninger.

Eie eller leie
Kalkulatoren regner ut lønnsomheten av å eie kontra leie. Spørsmålet om det lønner seg å eie eller leie er som oftest et spørsmål om tid. Blant annet favoriserer skattereglene det å eie.

Utleiefinansiering
Kalkulatoren gir deg svaret på hvor mye skattefritt utleie i egen bolig dekker av lånekostnadene.

Selv om boligmarkedet er i balanse, sliter et et stort antall selgere med å få solgt boligene sine, ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund.

En årsak er at hver tredje boligselger har for høye forventninger til pris, skriver Dagens Næringsliv.

- 30 prosent av markedet går ganske tungt. Mange opplever at det er tungt å få den prisen de forventer, sier styreleder Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Høye forventninger
Dreyer er imidlertid usikker på om det er er meglerne eller boligselgeren selv som forventer høyere pris enn det markedet er villig til å gi.

- Det er ikke alltid like lett å justere forventningene hvis naboen har fått en høyere pris. De fleste synes dessuten at egen bolig har bedre beliggenhet enn naboens, sier Dreyer til DN.

Hett i Stavanger
I oktober var gjennomsnittlig liggetid fra en bolig siste gang ble lagt ut for salg på Finn.no til den ble registrert solgt 29 dager.

Men det er store regionale forskjeller. Mens det i Stavanger ble notert en formidlingstid på 17 dager, tok det 66 dager i Tromsø før boligen ble solgt. I Oslo tok det i gjennomsnitt 20 dager å få solgt boligen i oktober.

Statistikken fanger ikke opp boliger som blir lagt ut for salg for andre eller tredje gang.

«Unormalt normalt»
Leif Laugen, administrerende direktør i Fokus bank-eide Krogsveen og nestleder i EFF, sier det over tid er en nær sammenheng mellom bankenes utlånsvekst og prisveksten på bolig. Laugen karakteriserte boligmarkedet den siste tiden som «unormalt normalt».

Han mener at markedet holdes i balanse mellom folk flests følelse av trygghet i egen økonomi, et behagelig rentenivå og bankenes innstramning på kredittsiden, og at dette reduserer noe på etterspørselen etter eiendom.

Les også:

- Boligprisene stanger mot taket

Flate priser - fullt trykk

Sjekk boligprisene der du bor

- Boligen gjør deg aldri mer rik

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært