Aksjene du burde kjøpt i oktober

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Vinneren har steget 95 prosent. Taperen har falt nesten like mye.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs kunne notere seg en oppgang på drøyt seks prosent i oktober, og nådde ny toppnotering hittil i år på 404,62 poeng.

Månedsvinnderen var det flytende oljeproduksjonsselskapet Nexus, med en oppgang på hele 94 prosent. Oppgangen kom i forbindelse med at alle APLs aksjer i selskapet ble overført til BW Offshore, som også eier APL.

På andre plass på børslisten ligger IT-selskapet Dolphin Interconnect Solutions (DOLP), med en opptur på over 60 prosent. Aksjen steg etter at en rekke innsidere i selskapet kjøpte større aksjeposter i selskapet.

Oljeleteselskapet Electromagnetic Geoservices (EMGS) steg nær 50 prosent i oktober. Aksjen har blitt løftet av rykter om at Schlumbergers WesternGeco legger ned sin EM-virksomhet. Ifølge analytikere TDN Finans var i kontakt med 20. oktober øker dette sannsynligheten for at Emgs vinner en stor kontrakt med Saudi Aramco i begynnelsen av 2011 samt gjør Emgs til en mer attraktiv oppkjøpskandidat.

Oljeselskapet Rocksource (RGT) steg over 40 prosent. Oppgangen kom blant annet etter at selskapet kom med estimat på PL 535 i Barentshavet, der selskapet har en eierandel på 20 prosent. Primærmålet inneholder 270 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter, ifølge Rocksource sine prognoser.

Subseainstallasjonsselskapet Cecon (CECON) steg 35 prosent i oktober, etter å ha fått på plass en avtale mellom de største obligasjonseierne og enkelte aksjonærer for å refinansiere og restrukturere selskapets utestående gjeld og skaffe til veie nye midler til selskapet.

På toppen av taperlister troner Bionor (BIONOR) med et fall på 85 prosent. Fallet kom etter nyheten om at HIV-vaksinen selskapet utvikler ikke har effekt. Bionor hadde jobbet 12 år med utvikling av HIV-vaksinen.

Et annet bioteknologiselskap, Diagenic (DIAG) ligger på andreplass på taperlisten for oktober. Aksjen falt over 30 prosent, etter en rettet emisjon i selskapet.

Hallgeir Skogens selskap Grenland Group (GGG)) har hatt en tøff måned på flere måter. Konkurstrussel, tap av nøkkelarbeidere, styresplid og bekymringsmeldinger fra ansatte er bare noen av utfordringene Skogen har hatt å stri med.

Vinnere
Nexus94,44 %
Dolphin Interconnect Solutions61,54 %
Electromagnetic Geoservices49,76 %
Rocksource44,05 %
Cecon35,14 %
Tapere
Bionor-85,61 %
Diagenic-33,83 %
Questerre Energy Corp.-31,37 %
Grenland Group-27,78 %
Reservoir Exploration Technology-25,00 %

Les også:

Årsbeste på børsen

Oslo Børs får grisebank

Kan knekke hele oppturen

Personvernpolicy