Eiendomsflopp for idrettskjendiser

Espen «Shampo» Knutsen (foto: Scanpix).
Espen «Shampo» Knutsen (foto: Scanpix).

Skulle tjent 90 milluioner kroner, tapte 15.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettskjendiser som Espen «Shampo» Knutsen og eksfotballspillerne Alf-Inge Håland, Bjørn Tore Kvarme og Vegard Heggem skulle tjene opp mot 80 millioner kroner på å kjøpe to gamle villaer på Oslos beste vestkant. I stedet kan de tape 15 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Eiendomsinvestoren Øystein von Krogh og advokat Thomas Brager Carlsen fikk sommeren 2007 idrettskjendiser til å kjøpe to gamle villaer like ved inngangen til Frognerparken i Oslo.

Ifølge et presentasjonsmateriale skulle idrettskjendisene tjene mellom 68 og 80 millioner kroner på å rive villaene og i stedet bygge tre luksuriøse leilighetsbygg.

Det viste seg imidlertid at villaene var verneverdige - slik at de kunne ikke rives. Byantikvaren i Oslo opplyser at villaene var verneverdige allerede sommeren 2007, til tross for at prospektet som idrettskjendisene fikk forelagt påsto noe annet.

Nå risikerer idrettskjendisene i stedet et samlet tap på rundt 15 millioner kroner. Villaene ble solgt med tap og de eneste verdiene igjen i selskapet, er et krav selskapet har mot en av investorene som trakk seg.

Ifjor solgte eiendomsselskapet Nordraaks gate 27 for 17 millioner kroner, 4,5 millioner kroner mindre enn selskapet kjøpte den for. Nordraaks gate 25 ble solgt i vår for rundt 18 millioner kroner, ifølge Hanstad. Det er fem millioner kroner mindre enn selskapet kjøpte den for.

- Det har ikke vært vellykket. Jeg har tapt rundt to millioner kroner, sier tidligere ishockeyspiller Espen «Shampo» Knutsen, styremedlem i Nordraak as til DN.

Les også:

Rec innfrir

- Bare tull med rådyre løpesko

Bunnsolid fra Telenor

Gigant-fall på børsen

Personvernpolicy