Ryanair ansatte får ikke lønn når de er syke

En svært omfattende ansettelseskontrakt for Ryanair-crew som Moss Avis har fått tilgang til viser uvanlig harde arbeidsvilkår hos flyselskapet. (Foto: Scanpix)
En svært omfattende ansettelseskontrakt for Ryanair-crew som Moss Avis har fått tilgang til viser uvanlig harde arbeidsvilkår hos flyselskapet. (Foto: Scanpix)

Ryanair er verden største lavprisselskap, men har lønns- og arbeidsbetingelser som ikke vekker begeistring hos norske fagorganiserte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det irske lavprisselskapet betaler ikke ut lønn under sykdom, men henviser de ansatte til trygdemyndighetene. Det er ingen fast arbeidstid og det gis ikke helgegodtgjørelse eller overtidsbetaling. Fristen for å melde fra om sykdom er seks timer før man skal på jobb.

Det viser en svært omfattende ansettelseskontrakt for Ryanair-crew som Moss Avis har fått tilgang til.

Les også: Ansatt: – Ryanair drives på slavekontrakter

Deltakelse i streik eller arbeidskonflikt er oppsigelsesgrunn. Det gjelder også for å snakke med mediene om Ryanair. De ansatte trekkes 30 euro i måneden for uniform, tilsvarende 2.900 kroner i året. ID-kort må man også betale selv.

– Dette er jo bare helt hårreisende. At de ansatte ikke har lønn under sykdom, er brudd på norsk lov, sier Ulf Lervik, distriktssekretær i LO Østfold.

Han reagerer med avsky på en rekke av de punktene som fremkommer i kontrakten.

– At et selskap som har base i Norge skal kunne operere uavhengig av norsk lovgiving, kan jeg ikke forstå skal være mulig, sier Lervik.

– Det er da helt frivillig å jobbe for oss, argumenterte Ryanair-sjefen Michael O’Leary da han nylig var i Norge. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy