Odfjell tapte milliardsøksmål mot Statoil

Deepsea Atlantic
Deepsea Atlantic

Odfjell Invest må betale Statoil 66 millioner kroner etter at selskapet tirsdag tapte milliardsøksmålet mot oljeselskapet i forbindelse med uenigheten rundt riggen Deepsea Atlantic.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger tingrett gir ikke Odfjell medhold i at Statoil må betale riggleie for ultradypvannsriggen Deepsea Atlantic fra november i fjor og fram til nå, melder offshore.no.

– Vi er selvsagt skuffet over dommen, men skal nå bruke noe tid på å gå gjennom den sammen med våre advokater. Vi merker oss at det ligger en dissens i dommen, sier Sunniva L. Seterås, kommunikasjonssjef i Odfjell Drilling.

Statoil hadde på sin side fremmet et motkrav på over 350 millioner kroner, men nådde ikke fram med dette. Retten mener imidlertid at Odfjell må betale Statoil 66 millioner kroner for utgifter til diesel og transport da riggen lå på såkalt nullrate.

– Vi er tilfreds med resultatet, som i all hovedsak samsvarer med det Statoils saksframlegg, sier Inger Lise Aarrestad Rettedal, informasjonssjef for anskaffelser i Statoil.

Årsaken til at saken havnet i retten var at Statoil siden i november i fjor har nektet å bruke riggen etter to mislykkede boringer på Gullfaks-feltet. De to selskapene har vært uenige om årsaken til de mislykkede boringene. (©NTB)

Personvernpolicy