730 ansatte i private barnehager streikeklare

Barnehager nesten over hele landet, fra Kristiansand i sør til Bodø i nord, vil bli berørt av en eventuell streik. (Foto: Illustrasjon/ Colourbox)
Barnehager nesten over hele landet, fra Kristiansand i sør til Bodø i nord, vil bli berørt av en eventuell streik. (Foto: Illustrasjon/ Colourbox)

730 ansatte i private barnehager er streikeklare fra mandag morgen dersom meklingen ikke fører fram. Parter er Private Barnehagers Landsforbund og arbeidstakerorganisasjonene Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innspurten startet fredag formiddag, og fristen for å bli enige er midnatt natt til lørdag. Arbeidstakerne krever den samme lønnsutviklingen som tilsvarende grupper i offentlig sektor, og at opparbeidede rettigheter ikke svekkes.

Utdanningsforbundet har tatt ut 370 av sine medlemmer, Fagforbundet 300 og Delta 58 medlemmer.

Barnehager nesten over hele landet, fra Kristiansand i sør til Bodø i nord, vil bli berørt av en eventuell streik.

Streikeuttaket i Fagforbundet vil ramme barnehager på Østlandet, i Vest-Agder og i Rogaland. Utdanningsforbundets uttak gjelder barnehager i Ullensaker, Oslo, Kristiansand, Time, Sandnes og Bodø, mens Deltas uttak berører barnehager i Oslo, Bodø, Sandnes og Lillehammer. (©NTB)

Personvernpolicy