Nye ideer skal få funksjonshemmede i jobb

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm vil ha flere funksjonshemmede ut i arbeid. Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm vil ha flere funksjonshemmede ut i arbeid. Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) lanserer to paneler som skal gi konkrete innspill til hvordan arbeidslivet kan åpnes for funksjonshemmede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som leder av idé- og erfaringspanelet har Bjurstrøm hentet inn tidligere LO-leder Yngve Hågensen. Brukerpanelet skal ledes av Thyra Kirknes, informasjons- og organisasjonskonsulent i Norges Parkinsonsforbund.

78.000 funksjonshemmede sier de ønsker å komme ut i jobb. Arbeidsministeren ønsker å rette søkelyset på unge funksjonshemmede under 30 år som er på vei inn i arbeidslivet. Hun ber panelene om å gi tydelige tilbakemeldinger.

– Jeg ønsker konkrete forslag til tiltak for å åpne arbeidslivets porter innenfra. Vi må avdekke hva som er de viktigste hindrene funksjonshemmede møter i arbeidslivet, og hva som skal til for å fjerne dem, sier Bjurstrøm.

Panelene har snaut tre måneder på å gjøre jobben. Innspillene skal leveres til arbeidsministeren innen 15. januar neste år. (©NTB)

Personvernpolicy