- Mot 10 prosent boligprisoppgang

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Prisene på borettslagsleiligheter har steget denne måneden også.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisene på omsatte borettslagsleiligheter formidlet gjennom Garanti Eiendomsmegling var 1,5 prosent høyere i september 2010 sammenlignet med august 2010.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte borettslagsleiligheter var i september 2010 på 22.565 kroner, mens det tilsvarende tallet i august 2010 var 22.222 kroner.

- Samlet oppgang på 10 %
I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 8,6 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på omsatte borettslagsleiligheter 20.774 kroner. Siden nyttår har prisene steget med 8,7 prosent.

- Utviklingen i markedet etter sommerferien har vært oppmuntrende og dersom den gode tendensen fortsetter vil vi trolig få en samlet prisoppgang på omkring 10 prosent i 2010, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Sammenlignet med forrige måned steg antall budgivere per bolig denne måneden. I september er det i snitt 2,0 budgivere per omsatt borettslagsbolig, en oppgang på 0,3 budgivere fra august. Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er det en oppgang på 0,4 budgivere. Antall bud per bolig er 4,2. Dette er en nedgang på 0,5 bud siden forrige måned.

- Utflating eller oppgang
- Oppgangen i antall budgivere viser økt interesse for boligene. Antall oppdrag har også vært økende siste måneden og boligene omsettes raskere enn i forrige måned, sier Drogseth.

I morgen klokken 11 presenterer eiendomsmeglerbransjen den landsomfattende bruktboligprisstatistikken for september.

«Stigning eller utflatning i boligmarkedet?», spør informasjonssjef Roger Nyborg i Norges Eiendomsmeglerforbund i innkallingen til pressekonferansen.

- Boligprisene flater historisk sett ut om høsten. Vil den stabile lave renten bidra til videre utflating eller føre til oppgang i boligprisene? tilføyer han.

Les også:

- Du får økt boligskatt uansett

Rekkehus gikk 50 % prosent over antydning

Ektepar ble søkkrikt på tomtesalg

Personvernpolicy