Endelig seier til Kjos

Bjørn Kjos, Norwegian (foto: Scanpix)
Bjørn Kjos, Norwegian (foto: Scanpix)

SAS må betale Norwegian 175 millioner kroner for industrispionasje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha anket dommen flere ganger, må SAS finne seg i å betale 175 millioner kroner til konkurrenten Norwegian for industrispionasje.

Lagmannsrettsdommen fra mars ble anket, men Høyesterett avviste anken. Dermed blir dommen stående.

Les også: Anker spion-erstatning

- Det er svært gledelig at det nå endelig kan settes sluttstrek i denne saken etter at Norwegian har fått medhold i tre forskjellige rettsinstanser, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

- Dette viser at rettssystemet fungerer og at uetisk atferd over tid får økonomiske konsekvenser, legger han til.

I lagmannsrettens dom ble Norwegian tilkjent 160 millioner kroner i erstatning, samt 6,8 millioner kroner i omkostninger for tingretten og 7,9 millioner i lagmannsretten. I tillegg kommer renter.

Svært sårbar fase

Saken startet da Norwegian anklaget SAS for å ha misbrukt informasjon som selskapet har fått tilgang til via et felles bookingsystem i 2008. I tillegg skal SAS ha benyttet seg av forretningshemmeligheter om Norwegian som en ansatt i reisebyrået BTI hadde lekket til en ansatt i SAS i en e-post.

Les også: - Tappet Norwegian systematisk

«Norwegian ble i en svært sårbar oppstartfase for selskapet utsatt for en grov og kynisk industrispionasje fra SAS sin side. Norwegian tapte flere hundre millioner kroner som følge av at SAS på ulovlig vis tilranet seg intern og sensitiv informasjon om Norwegian fra bookingsystemet Amadeus», skriver Norwegian i pressemeldingen.

Les også:

- Tappet Norwegian systematisk

Giganterstatning til Kjos

Personvernpolicy