Tatt med 2.800 liter i varebil på Svinesund

En 28 år gamle svensk statsborger sørget for årets største tollbeslag av øl på Svinesund. Han hadde lastet inn 2772 liter øl og 29 liter brenenvin i en varevogn. Bilde fra Tollvesenet. Foto: Tollvesenet / Scanpix
En 28 år gamle svensk statsborger sørget for årets største tollbeslag av øl på Svinesund. Han hadde lastet inn 2772 liter øl og 29 liter brenenvin i en varevogn. Bilde fra Tollvesenet. Foto: Tollvesenet / Scanpix

En svensk mann ble natt til tirsdag stoppet med 2.770 liter øl i varebilen på Svinesund. Dette er det største ølbeslaget på stedet siden 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 29-årige mannen er ikke tatt for lignende forhold tidligere, og han ble derfor løslatt etter å ha blitt avhørt av politiet, melder NRK. Han kan imidlertid vente seg fengselsstraff, ettersom alt over 200 liter øl regnes for å være til videredistribusjon og straffes hardere enn smugling til eget bruk.

Les også: Skjulte amfetamin i brannslokkingsapparat

Beslaget er det største av øl siden mars 2008, da tollerne fant 3.100 liter i en norsk lastebil.

– Til tross for at ølsmuglingen i regionen har økt i år, er dette et sjeldent stort beslag hos oss, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i tollregion sørøst til kanalen. (©NTB)

Personvernpolicy