Frykter nye sjokkpriser på strøm

Olje-og energiminister Terje Riis-Johansen. Foto: Scanpix
Olje-og energiminister Terje Riis-Johansen. Foto: Scanpix

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) mener nivået i norske vannmagasiner er faretruende lavt. Han håper svenske atomkraftverk snart er i full drift. Hvis ikke, kan det gå mot en kostbar vinter for norske strømkunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsråden ser ikke lyst på rapportene fra vannmagasiner rundt omkring i landet, skriver Nationen. Riis-Johansen utelukker ikke at norske forbrukere kan gå en ny vinter med rekordhøye strømpriser i møte.

Les også: Monsterpriser på strøm i sikte

– Det er altfor lav vannstand. Vi har importert masse strøm i sommer for å være forberedt på vinteren, men prognosene når det gjelder magasinfylling er ikke gode, sier Riis-Johansen til avisen.

En av grunnene til Riis-Johansens manglende optimisme er at svenskene sliter med å få sin fulle kraftproduksjon opp i forkant av vinteren. Svenske atomkraftverk er gamle, og i perioder er flere av dem stengt-. Det er en utfordring også for det norske kraftmarkedet-

– Svenskene driver fortsatt og skrur på atomkraftverkene sine, det er også et problem, sier han.

Den sittende borgerlige regjeringen i Sverige ønsker å bygge ti nye atomkraftverk, men det svenske Miljöpartiet er negativ til planene. (©NTB)

Personvernpolicy