Bråket i Grenland Group er destruktivt

Grenland Group Foto: Selskapet
Grenland Group Foto: Selskapet

- Dette er destruktivt- Det blir stadig servert nye ting, mener styremedlem og tillitsvalgt i Grenland Group, Hallstein Bast.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke akkurat gått i håndgemeng, for å si det sånn.

Hallstein Bast, ansattrepresentant i styret i Grenland Group, beskriver stemningen i styret i selskapet. Tirsdag ettermiddag ble det kjent at fire styremedlemmer har gått inn for å bytte ut de aksjonærvalgte styremedlemmene i selskapet.

Les også: Vil kaste styret

Tre styremedlemmer stemte mot, blant dem Hallstein Bast.

- Hvordan er stemningen i styret nå?

- Den er høflig og avmålt, stort sett, sier han til DN.no.

Det er klart dette ikke er bra
Fire av styremedlemmene er valgt av hovedeier HVS, der halvparten eies Hallgeir Skogens investeringsselskap Skogen Investering, og den andre halvparten eies av Hitech.

De tre ansatterepresentantene blir sittende.

- Hva synes du om alt bråket i selskapet for tiden?

- Da får jeg svare som tillitsvalgt. Det er klart at dette ikke er bra. Dette er destruktivt. Det er viktig at dette blir ordnet og avklart så raskt som mulig, sier han.

- Tror du at det kommer til å bli ryddet opp i selskapet?

- Det er ikke en opsjon at det ikke skal skal skje, det må det bare. Det er en forutsetning, sier Bast.

Åpner hele tiden for nye spekulasjoner
Det har lenge stormet rundt Grenland Group, og spesielt rundt hovedaksjonær, konsernsjef og gründer Hallgeir Skogen. I forrige uke kom det blant annet frem at to av de ansatte i selskapet skal ha varslet styret om trakassering av ansatte på en båttur i sommer.

Samtidig har en tidligere finansdirektør i selskapet etter det DN.no kjenner til ha saksøkt sin tidligere arbeidsgiver for en rekke forhold.

- Det kommer jo hele tiden nye ting, når skal det ta slutt?

- Det er jo ting av varierende alvorlighetsgrad. Men jeg er enig, det kommer hele tiden nye ting. Hva er det hold i og hva det ikke er hold i? Det åpnes hele tiden for nye spekulasjoner. Det er det som er så ødeleggende, at det stadig blir servert nye ting som må avklares, sier Bast.

Les også:

- Trakasserte ansatte

Skogen solgte stort

Personvernpolicy