– Verdens kjøttproduksjon må dobles

Kjøttspising er på framgang i verden, ifølge eksperter på Verdens kjøttkongress i Buenos Aires. Foto: SCANPIX
Kjøttspising er på framgang i verden, ifølge eksperter på Verdens kjøttkongress i Buenos Aires. Foto: SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøttprodusentene blir nødt til å doble produksjonen for å dekke behovet når befolkningen på jorda runder ni milliarder, ifølge ekspertene på Verdens kjøttkongress.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Utfordringen er hvordan man skal klare å oppnå en stabil produksjon på 460 millioner tonn årlig innen 2050, sa Arturo Llavallol, en av arrangørene bak kjøttkonferansen i Argentina.

I tillegg til å stå overfor utfordringene som klimaendringene utgjør for landbrukssektoren, er også andelen av verdens befolkning som spiser kjøtt økende. I Kina spises det i dag fire ganges så mye kjøtt som for 30 år siden, ifølge FNs matvareprogram.

I noen land spiser hver person i gjennomsnitt 80 kilo kjøtt i året, ifølge AFP. Derfor anslår FN-programmet at det må produseres dobbelt så mye kjøtt som i dag for å dekke behovet når verdens befolkning flater ut på omkring ni milliarder mennesker rundt 2050. (©NTB)