- Folk må spare mer til egen pensjon

Adm. dir. Øyvind Thomassen i Skandiabanken.
Adm. dir. Øyvind Thomassen i Skandiabanken.

Sosiale medier, mobile løsninger og et sparemarked i kraftig vekst, er i fokus for Skandiabankens norske sjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble det klart at sjefen for Skandiabankens norske virksomhet Øyvind Thomassen blir konstituert leder for svenske Skandiabanken også.

Les: Nordmann tar over Skandiabanken

- Det blir spennende og kunne ta et ansvar for ikke bare Norge, men også Sverige, sier Thomassen til DN.no.

- Er dette en jobb du kunne tenkt deg permanent?

- Nå valgte min sjef Fredrik Sauter å slutte, og jeg stepper jeg inn, slik at vi løser et kortsiktig problem. Så skal vi ha en gjennomgang av strategien videre fremover. Om vi kommer frem til noe jeg tror på, kan det være aktuelt for meg å være med videre, sier Thomassen.

- Kort er noe «hassel»
Mobile løsninger, sosiale medier og sparing til alderdom blir viktige fokusområder fremover, mener Thomassen.

- Antall tjenester og funksjoner på mobiltelefonen kommer til øke. Dette handler om å forenkle, og tilgjengeliggjøre. På et eller annet tidspunkt er vi kvitt plastkortene. Kort er jo noe ekstra «hassel». Om vi bare kan bruke mobilen i butikken, er jo det enklere, sier Thomassen.

Han peker på at alle aktørene i bransjen prøver å forstå hvordan sosiale medier vil påvirke folks adferd, og kommunikasjon.

- Vi må forstå hvordan kunder vil bruke sosiale medier for å hjelpe hverandre og gjøre smartere valg. Det vil påvirke oss som aktører mer og mer, sier Thomassen.

- Sparemarkedet vil vokse kraftig
Thomassen mener det blir viktigere at folk som individer må lære å ta større ansvar for sparing til egen alderdom.

- Norge og Sverige er to veldig rike land med høy levestandard, men vi blir nok nødt til å ta mer ansvar for å planlegge vår egen fremtid. Vi må spare mer selv, og kan ikke lenger forvente at det offentlige skal tilby all velferd. Vi lever stadig lenger, og da kan vi ikke lenger ta all velferden over skatteseddelen. Alternativet blir en kraftig økning av skattene, sier Thomassen.

Les også: - Det kan bli fortere tomt enn vi tror

Svein Gjedrem: - Det blir penger igjen til dere også

I kjølvannet av dette tror han det kommer mange «nye» produkter, og mye ny paketering.

- Men det handler egentlig bare om helt vanlig sparing. Uansett kommer sparemarkedet til å vokse kraftig de neste tiårene, mener Thomassen.

I tillegg blir det fokus på å spare til opplevelser, mener Thomassen.

Han peker på at svenskene har kommet lenger både med privat pensjonsparing og fondssparing generelt, mens nordmenn kanskje er hakket raskere til å ta i bruk ny teknologi.

Store verdier
Dagens eldregenerasjon har bygget opp store verdier gjennom boliger og hytter, som de ønsker å overføre til barn eller barnebarn.

- Derfor må vi som bransje forstå kundenes behov for å overføre verdier på tvers av generasjoner, og levere tilfredsstillende løsninger på dette området, sier Thomassen.

Les mer fra DN.no/privat:

Mer skatt når «hytte» blir bolig

Renteblemme i Bank Norwegian

Slik investerer du i gull

Personvernpolicy