Selger Visma for 11 mrd

Visma-sjef Øystein Moan er fornøyd med de nye eierne (foto: Scanpix).
Visma-sjef Øystein Moan er fornøyd med de nye eierne (foto: Scanpix).

Det norske it-selskapet får nye, amerikanske eiere, etter flere år med formidabel vekst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske investeringsselskapet Kohlberg Kravis Roberts (KKR) har kjøpt norske Visma for 11 milliarder kroner. Selger er HgCapital, som beholder 17,7 prosent eierandel programvareselskapet.

Økt med 265 prosent

- Vi er veldig glad for å ha et prestisjefylt, globalt selskap som KKR som ny investor i Visma, og ser frem til å fortsette veksten fremover med støtte fra KKR og HgCapital, sier administrerende direktør Øystein Moan i Visma i en kommentar.

Og vekst har det vært. Britiske HgCapital investerte 82 millioner pund i Visma for fire år siden, og har i mellomtiden latt Visma vokse seg større gjennom hele 25 oppkjøp og andre strategiske investeringer.

Siden overtakelsen i 2006 har Vismas ebitda-resultat økt med over 265 prosent, og it-selskapet ventes levere 865 millioner kroner i overskudd i 2010, heter det i meldingen fra selskapet. Også den organiske veksten har vært sterk.

Visma ble avnotert fra Oslo Børs etter at HgCapital kjøpte opp selskapet i 2006. Nå overtar altså det amerikanske oppkjøpsselskapet KKR 63,5 prosent av aksjene.

Solid fortjeneste

Den norske satsningen har vært svært god butikk for britene. Med dagens salg har HgCapital en avkastning 3,7 ganger investeringene i Visma - på fire år.

HgCapital er svært fornøyd med prestasjonene til Øystein Moan som har ledet selskapet i en årrekke, og styrelederen legger ikke skjul på at han er fornøyd med gevinsten selskapet nå realiserer.

- Strategisk sett er det svært fordelaktig for oss å realisere i kontanter deler av en stor investering til en attraktiv pris, samtidig som vi beholder eksponering i et veldig suksessfullt selskap i en sektor som sjefen har stor kunnskap om, sier Roger Mountford, styreleder i HgCapital Trust.

Visma har i løpet av de siste årene med aggressive, britiske eiere økt staben fra 2512 til 4200 ansatte.

Les også:

- Det kan bli fortere tomt enn vi tror

- Det blir penger igjen til dere også

Renteblemme i Norwegian

- Trakasserte ansatte

Personvernpolicy