Norges Bank holder renta i ro

Norges Bank holder styringsrenta uendret på 2 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lav prisvekst i Norge og lave renter i utlandet er noe av begrunnelsen visesentralbanksjef Jan F. Qvigstad gir for å holde renta uendret.

– Her hjemme er prisveksten lav, og noe under målet på 2,5 prosent som Norges Bank sikter mot. Aktiviteten øker i norsk økonomi, men det er fortsatt en del ledig kapasitet. Rentene i andre land er lave. Samlet tilsier dette at vi holder renten uendret på 2 prosent, sier Qvigstad.

Aktiviteten hos noen av Norges viktigste handelspartnere økte mer enn ventet første halvår, og veksten holder seg oppe i Asia. Utsiktene for USA er imidlertid dempet, og veksten i euroområdet vil trolig avta litt fremover. Finansmarkedene har stabilisert seg noe etter uroen før sommeren, men er fortsatt preget av usikkerhet, skriver Norges Bank i en pressemelding.

Det lave rentenivået her hjemme har så langt ikke ført til økt gjeldsvekst i husholdningene og veksten i boligprisene er moderat.

Personvernpolicy