Vil ha boligens svar på NAF-testen

Vil ha boligens svar på NAF-testen
Vil ha boligens svar på NAF-testen

Advarer mot boligsalgsrapporter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som Justisdepartementet skal avgjøre om det skal innføres obligatoriske boligsalgsrapporter, advarer eksperter mot å stole på boligsalgsrapportene, skriver Finansavisen.

En boligsalgsrapport er ment å være en systematisk og mye mer grundig gjennomgang av boligen enn en vanlig takst.

- Forbrukeren er i dag bedre tjent med ingen boligsalgsrapport, fordi det gir en falsk trygghet, sier administrerende direktør Sverre Bjerkeli i eierskifteforsikringsselskapet Protector Forsikring til avisen.

Bjerkelig sier det er utrolig stor forskjell på takstmennene og at det er veldig vanskelig å skille en god rapport fra en dårlig. Jeg klarer det heller ikke, sier han.

- Må ta høyde for utgifter

Ifølge Forbrukerrådet ligger listen høyere enn folk tror når det gjelder å kunne fremme krav som følge av mangel ved en bolig man har kjøpt.

- Det er ikke lagt godt nok til rette for å innhente den grundige informasjonen (til boligsalgsrapportene, red. anm.). Er boligen brukt må man nesten ta høyde for at det vil dukke opp utgifter, uten at man har et krav mot selger, sier fagdirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet til Finansavisen.

Eiendomsmegler Torbjørn Ek skulle ønske det fantes en boligens svar på NAF-testen. Han mener boligsalgsrapportene kun dreier seg om visuell besiktigelse.

- Jeg skulle ønske de gikk enda grundigere til verks, men vi anbefaler i alle fall kundene våre de takstmennene som vi vet gjør en god jobb. Jeg lovpriser den retningen det går i, men det skulle blitt enda bedre gjort, sier Ek til avisen.

Les også:

- De opptrer som en mafia

- Takstmenn bedt om å lyve

Eiendomsmeglere frykter kundeflukt

Personvernpolicy