Inge Steensland er død

Her mottar skipsmegler Inge Steensland Kongens fortjenestemedalje for sin banebrytende innsats innenfor megler- og rederivirksomhet.
Her mottar skipsmegler Inge Steensland Kongens fortjenestemedalje for sin banebrytende innsats innenfor megler- og rederivirksomhet.

Shippinginvestor, milliarder og motstandsmann Inge Steensland er død, 86 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steensland var rammet av slag og innlagt på sykehus, melder Aftenbladet.no.

Steensland er hedret med Krigskorset med sverd for sin innsats under andre verdenskrig. Han er også tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv.

– Steensland fikk helt fortjent Norges høyeste utmerkelse for sin innsats under krigen. Han hadde også ord på seg for å være en usedvanlig raus kar, med stor omsorg for sine veterankolleger. En virkelig bauta i det norske samfunn er nå borte, sier forsvarssjef Harald Sunde etter at han fikk høre om Steenslands bortgang.

Også forsvarsminister Grete Faremo (Ap) trekker fram Steensland som en av landets fremste krigsveteraner.

– Våre veteraner har gitt store ofre for landet, og Steensland har utmerket seg blant dem. Jeg har dyp respekt for hans innsats, sier statsråden.

Inge Steensland startet sitt eget skipsmeglerfirma i 1960. Han har også opparbeidet seg betydelige eierandeler i skipsrederiet Solvang.

Steensland har gitt navn til Inge Steenslands pris, som er en utmerkelse til offiserer fra Sjøforsvaret, og til Inge Steenslands stiftelse, som har bidratt med flere millioner kroner til allmennyttige formål.

I april var han til stede da Redningsselskapet døpte redningsskøyta RS Inge Steensland i Oslo. Skøyta ble i hovedsak finansiert av Steensland. (©NTB)

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Personvernpolicy