Ny NAV-direktør hentet fra Mattilsynet

Mattilsynets administrerende direktør Joakim Lystad overtar stafettpinnen i NAV etter Tor Saglie. Foto Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Mattilsynets administrerende direktør Joakim Lystad overtar stafettpinnen i NAV etter Tor Saglie. Foto Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Administrerende direktør Joakim Lystad (57) i Mattilsynet er ansatt som ny direktør i NAV etter Tor Saglie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Administrerende direktør Joakim Theodor Haagaas Lystad beskikkes som arbeids- og velferdsdirektør for en åremålsperiode på 6 år med tiltredelse fra det tidspunkt Arbeidsdepartementet bestemmer», heter det i utnevnelsen som Arbeidsdepartementet sendte ut klokken 12.

Lystad var ikke blant de fire opprinnelige søkerne til stillingen.

– Dette har vært en omfattende prosess, og vi har vært på jakt etter den beste kandidaten i landet. Lystad svarer til de forventningene vi har, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap).

Lystad er født i 1953 og er utdannet sivilagronom fra Norges landbrukshøgskole. Han har vært administrerende direktør i Mattilsynet siden 2003. Tidligere har han vært direktør i SFTs beredskaps- og kontrollavdeling, og underdirektør i Miljøverndepartementets industriseksjon.

– Lystad har solid erfaring med omstilling både i kommunal og statlig sektor. Han blir beskrevet som løsningsorientert, tydelig og med evne til å motivere egne medarbeidere. Dette er viktige kvaliteter når man skal lede en etat med 14.000 ansatte, og som forvalter en tredel av statsbudsjettet, sier Bjurstrøm.

Tor Saglie (61) har vært sjef i Nav siden etaten ble opprettet i 2006. Han varslet i vår at han ikke fortsetter i stillingen etter at åremålsperioden hans går ut. Stillingen er et åremål på seks år med mulighet for forlengelse. Lystad tiltrer 4. oktober. (©NTB)

Personvernpolicy