Hagen om Rimi-kollapsen:

- Veldig trist

Stein Erik Hagen (foto: Scanpix)
Stein Erik Hagen (foto: Scanpix)

Stein Erik Hagen lurer på hvorfor svenskene og nederlenderne betalte ham milliarder for så å rasere livsverket hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kundene flykter fra Ica Norges Ica og Rimi-butikker. På to og et halvt år har kjeden tapt 1,5 milliarder svenske kroner på dagligvarehandelen i Norge.

Stein Erik Hagen, som bygget opp Rimi-kjeden, synes det er trist å være vitne til, skriver Aftenposten.

- Veldig trist
- Generelt sett er det jo veldig trist at de ikke får det til. Veldig trist, sier Hagens til avisen. Selv om Hagens solgte seg ut til milliardgevinst tidligere på 2000-tallet har han fått med seg opprøret blant en rekke av kjøpmennene.

- Jeg har jo solgt meg ut av alt sammen, men utviklingen er trist, sier gründeren som bygget opp Rimi til å bli landets største lavpriskjede på dagligvarer.

Nederlandske Ahold og svenske Ica hadde ikke tro på lavpriskonseptet i Norge. Deres erfaring var at folk i Europa var villig til å betale mer for et bedre utvalg.

Ville forandre folket
- Nederlenderne skulle forandre norske folks matvaner, forteller Hagen til avisen. Selv om Hagen advarte dem, valgte de ikke å høre på ham.

- Refleksjonen er at det er betydelige kulturforskjeller mellom nordmenn og resten av Europa, sier den tidligere lavpriskongen. Han tror det som skal til nå er en nasjonal ledelse i Ica Norge som kan redde stumpene.

Hvorfor
- Jeg har mange ganger spurt meg selv om hvorfor de betalte så mange milliarder kroner for å det det ned? Hva var hensikten? De har ikke lyttet til oss, sier Hagen til Aftenposten.

Les også:
Kjøpmennene savner Stein Erik Hagen
Kravbrev fra illsinte Ica-kjøpmenn
Raseri etter ICA-uttalelse
Ica har spist av lasset

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy