Flere arbeidsløse mistet dagpengene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 3.700 arbeidsløse mistet dagpengene i fjor, viser nye tall fra Nav.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er to hovedårsaker til at arbeidsledige mister dagpengene. De nekter å stille opp på oppfølgingsmøter hos Nav eller de nekter å delta på arbeidsmarkedstiltak. 3.721 arbeidsløse mistet dagpengene i fjor. Det er noe høyere enn i 2008 da ledigheten var lavere, skriver VG.

Om lag 1.500 fikk ikke flere dagpenger fordi de nektet å stille opp på oppfølgingsmøter, mens rundt 1.200 mistet dagpengene fordi de nektet å delta på arbeidsmarkedstiltak. I tillegg mistet 190 dagpengene fordi de sa nei til en jobb.

– Når vi kaller inn til møter, byr på arbeidsmarkedstiltak eller har en jobb den arbeidsledige kan få, forventer vi at vedkommende takker ja, sier direktør Hilde Olsen i Nav til VG.

– De aller fleste takker ja til tilbud fra Nav, men noen foretrekker en passiv tilværelse med dagpenger. Det kan vi ikke akseptere, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag er det 77.014 registrerte arbeidsløse her i landet.

Man kan motta dagpenger i rundt to år, men Olsen sier målet er å få den arbeidsledige i jobb langt tidligere:

– Jo lenger en person er borte fra arbeidsmarkedet, desto vanskeligere er det å få fotfeste igjen. Derfor jobber Nav for å få arbeidsledige i jobb så raskt som mulig, sier hun. (©NTB)