Minst 43 omkom i flyulykke i Kina

Et fly fra selskapet Henan Airlines har styrtet nordøst i Kina og 42 mennesker skal være omkommet. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).
Et fly fra selskapet Henan Airlines har styrtet nordøst i Kina og 42 mennesker skal være omkommet. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).

Et kinesisk passasjerfly med 96 personer om bord krasjet tirsdag ved flyplassen i Yichun nordøst i Kina. Minst 43 personer omkom i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua. Ulykken skjedde under landing tirsdag kveld lokal tid. Redningsmannskaper ble umiddelbart sendt til ulykkesstedet, og 53 overlevende ble brakt til sykehus.

Ifølge kinesiske luftfartsmyndigheter var det 91 passasjerer, deriblant fem barn, og et mannskap på fem om bord i flyet. Flyet ble revet i stykker og tok fyr da det krasjet.

Flyet var på vei til Yichun fra Harbin, som er hovedstad i provinsen Heilongjiang. Yichun ligger i samme provins.

De fleste som ble brakt til sykehus, var utenfor livsfare, sa viseordfører Wang Xuemei i Yichun til kinesisk fjernsyn. Ifølge ham var tre av de overlevende alvorlig skadd.

Det var et jetfly av typen E-190 som krasjet. Flyet er produsert av brasilianske Embraer og tilhører det kinesiske flyselskapet Henan. (©NTB)

Personvernpolicy