Folketrygdfondet tapte 4,2 milliarder

Ad. dir. i Folketrygdfondet Olaug Svarva legger frem halvårsresultatet (foto: Scanpix).
Ad. dir. i Folketrygdfondet Olaug Svarva legger frem halvårsresultatet (foto: Scanpix).

Folketrygdfondet fikk et negativt resultat på 4,2 milliarder kroner første halvår i år. Det er en avkastning på minus 3,5 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har i første halvår registrert at frykt for svakere økonomisk vekst har ført til nedgang i det norske aksjemarkedet. Imidlertid er det positivt at mange selskaper viser god drift og resultatutvikling, sier administrerende direktør Olaug Svarva.

Avkastningen for Statens pensjonsfond Norge ble 0,2 prosentpoeng bedre enn referanseporteføljen som Finansdepartementet har fastsatt. For den siste tiårsperioden er den gjennomsnittlige årlige avkastningen 0,4 prosentpoeng bedre enn referanseporteføljens avkastning, heter det i en pressemelding fra Folketrygdfondet.

Ved halvårsskiftet var forvaltningskapitalen på 112,9 milliarder kroner, hvorav 59 prosent var investert i aksjer og 41 prosent i rentebærende papirer.

Tap på norske aksjer
For den norske aksjeporteføljen ble avkastningen minus 11,3 prosent. Resultatet er preget av at det norske aksjemarkedet, etter å ha vært i en positiv utvikling siden februar, fikk en svak periode mot slutten av andre kvartal.

God utvikling på børsene i Danmark og Sverige resulterte i en positiv avkastning på 7,7 prosent for den nordiske aksjeporteføljen.

Les hele rapporten her.

Personvernpolicy