Forlik på 24 millioner kroner mellom VG og Dagbladet

Dagbladet har gått med på at VG Nett ikke kopierte deres kildekode da de lanserte Nettby. Men VG går allikevel med på å betale 24 millioner kroner for å få saken ut av verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Programmereren Fredrik Kristiansen hadde jobbet med utvikling av DB Medialabs nettsatsing Blink da han meldte overgang til VG Multimedia.

Dagbladet mente at Kristiansen tok med seg kildekoden og brukte den til utviklingen av VGs Nettby.

I forliket som ble inngått fredag, har administrerende direktør Torry Pedersen i VG og konserndirektør John Arne Markussen i Berner Gruppen blitt enige om at det ikke er grunnlag for å hevde at dette er tilfelle, men VG går allikevel med på å betale 24 millioner kroner som et endelig oppgjør.

Nettby Community AS erkjenner på grunnlag av sakens samlede dokumenter at DB Medialab var i sin rett til å mistenke at det hadde funnet sted rettsstridige handlinger.

Det opprinnelige søksmålet var på inntil 414 millioner kroner, men partene har nå, både av økonomiske årsaker og av hensyn til personlig belastning for de involverte, valgt ikke å avgjøre saken i rettssystemet.

– Vi er glade for at denne langvarige tvisten nå har fått sin løsning. Det har vært en svært kostnads- og ressurskrevende sak gjennom mange år. En lang runde i rettssystemet ville vært en ytterligere belastning, sier Markussen og Pedersen i en pressemelding.

Personvernpolicy