Mazda tilbakekaller over halv million biler

Mazda 3
Mazda 3

Den japanske bilprodusenten Mazda må kalle tilbake over en halv million biler som er solgt i Europa, Australia og på andre markeder i utlandet. Årsaken er mulige problemer med servostyringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Problemene gjelder modellene Mazda 3 og Mazda 5 av årgangene 2007 til 2009. Bilene er produsert mellom april 2007 og november 2008, opplyste en talsmann for konsernet torsdag, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Tester har vist at mulige rustdannelser i en hydraulisk pumpe på bilene kan gi brå forstyrrelser under kjøring. Forstyrrelsene kan påvirke servostyringen, sa talsmannen for Mazdas tyske avdeling.

– Forhandlerne skriver nå til de berørte kundene og avtaler tid for bytte av visse deler, oppliste han. Mazda-talsmannen tilføyde at det til nå ikke er meldt om noe alvorlig uhell noe sted i verden som følge av styringsproblemene.

I løpet av det siste året har den japanske bilgiganten Toyota måttet tilbakekalle rundt ti millioner biler på verdensbasis på grunn av problemer med bremse- og styreproblemene. Blant annet ble det meldt om gasspedaler som satte seg fast.

Andre tilbakekallinger meldt i år:
Tilbakekaller 38 norske Toyotaer
Toyota tilbakekaller 270.000 biler
Volvo tilbakekaller 77.000 lastebiler
GM tilbakekaller 62.000 Hummere
Nissan tilbakekaller 130.000 biler
Porshe tilbakekaller alle Panamera-biler
Toyota tilbakekaller SUV
GM tilbakekaller 60.000 biler i Sør-Korea
Nissan tilbakekaller halv million biler
Suzuki tilbakekaller 430.000 biler
Toyota tilbakekaller 300.000 Prius-biler

Personvernpolicy