Bonus får oss til å jobbe mer

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Over halvparten av alle ansatte ville vært mer produktive hvis de fikk muligheten til å få bonus eller eierandel i virksomheten de jobber i.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bonus gjør norske arbeidstakere mer arbeidsvillige. Det mener de i alle fall selv, viser en ny undersøkelse fra bemanningsselskapet Kelly Services.

Undersøkelsen viser også at 37 prosent av de spurte er i en ordning hvor deler av lønnen er knyttet til resultatmål.

Ansatte i generasjon X (alderen 30-47 år) er oftere i en form for prestasjonsbasert lønn enn de i generasjonen etter, generasjon Y (alderen 18-29) og de som representerer Baby Boomer-generasjonen (alderen 48-65).

Men: Av de som ikke mottar lønn basert på resultat og prestasjon sier mer enn en tredjedel at de vil være mer produktive hvis de har inntektene knyttet til resultatmål. Generasjon Y er ifølge undersøkelsen mest tiltrukket av denne formen for lønnssystem.

Sikre på egne evner
- Mange ansatte er ganske komfortable med at deler av lønnen deres blir bundet til individuelle eller gruppevise prestasjoner. Dette indikerer at mange er sikre i sin evne til å utføre jobben sin godt og ønsker å dele belønningen for økt produktivitet på arbeidsplassen, sier administrerende direktør Carl-Fredrik Bjor i Kelly Services Norge i en pressemelding.

Funnene i undersøkelsen er en del av Kelly Global Workforce Index, som tar for seg svarene fra om lag 134.000 mennesker, inkludert cirka 2.400 i Norge.

Les også:

Så mye tjener du på å bytte jobb

Her er rådene som jekker opp lønnen

I forhandlinger? Bli sint!

Personvernpolicy