Sterke tall fra Ekornes

Mann i Stressless fra Ekornes (pressefoto).
Mann i Stressless fra Ekornes (pressefoto).

Ekornes fikk et resultat før skatt på 141,8 millioner kroner i andre kvartal i år, mot 84 millioner kroner i samme periode i 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Driftsresultatet ble på 135,8 millioner kroner, mot 79,7 millioner i andre kvartal året før. Driftsinntektene økte fra 567,8 millioner kroner i andre kvartal i 2009, til 716,8 millioner i 2010.

– Dette viser styrken i markedskonseptet vårt, både når det gjelder produkter, merkevare, markedsapparat og forhandlernettverk, sier administrerende direktør Øyvind Tørlen.

Resultatet er påvirket positivt av valutakursendringer verdt 5,7 millioner kroner.

Selskapets ordreinngang i andre kvartal var på 613 millioner kroner, mot 558 millioner i fjor. Ordrereserven var i slutten av kvartalet på 288 millioner kroner, mot 239 millioner på samme tidspunkt året før.

Den positive utviklingen i andre kvartal skyldes ifølge selskapet en betydelig høyere produksjonskapasitet sammenlignet med samme periode i 2009. God ordreinngang og god ordrereserve ved inngangen av året har også bidratt til vekst i omsetningen, opplyser Ekornes.

Med dette resultatet ligger det an til at de ansatte i møbelkonsernet kan vente seg en årsbonus på 86 prosent av en månedslønn.

– Det er et gledelig tall. Jeg håper at resten av året også vil bidra til at den endelige bonusutbetalingen blir god for alle våre medarbeidere, sier Tørlen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden