– Energiministerens dager er talte

Frps Ketil Solvik-Olsen mener energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) har bløffet folket i Hardanger-saken og mener statsrådens tid i regjeringen er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Snuoperasjonen om sjøkabel i Hardanger er pinlig for regjeringen. For Terje Riis-Johansen er den fullstendig ødeleggende. Han har bløffet folket i denne saken, sier Frps energi- og miljøpolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.

– Nå har ikke bare opposisjonen uttrykt sin mistillit til Riis-Johansen, men også Jens Stoltenberg. Jeg regner derfor med at han snarlig forlater regjeringen, sier Solvik-Olsen.

Han sier Frp er glad for at regjeringen har lyttet til folket i saken, men uttrykker skepsis til saksbehandlingen.

Solvik-Olsen peker blant annet på at energiministeren senest tirsdag i avisen Laagendalsposten skriver i et leserbrev at alle alternativer allerede er vurdert, og at den vedtatte Sima-Samnanger-linjen er den beste løsningen for å få en helt nødvendig styrking av forsyningssikkerheten i Bergensregionen.

I likhet med KrFs nestleder Inger Lise Hansen mener også Solvik-Olsen at trasévalget nå må bli en sak for Stortinget.

– Det er fordi regjeringen tviholdt på flertallsarrogansen og nektet å ta Stortinget med på råd at de har havnet i denne situasjonen. Nå har de muligheten til å forankre trasévalget bredt i Stortinget for å unngå mer bråk. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden