– Kraftlinjesaken er avgjort

Statsråd ved statsministerens kontor Karl Eirik Schjøtt Pedersen sier at det vil være uaktuelt for regjeringen å endre politikk i kraftlinjesaken.
Statsråd ved statsministerens kontor Karl Eirik Schjøtt Pedersen sier at det vil være uaktuelt for regjeringen å endre politikk i kraftlinjesaken.

Statsministerens hasteinnkalling av flere Hordaland-ordførere, har gitt mange håp om en snuoperasjon i kraftlinjesaken. Det er uaktuelt, hevder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang snakker ledende personer i Arbeiderpartiet om muligheten for å stanse opp og gjøre en ny vurdering av behovet for kraftlinjer i luftspenn gjennom de indre delene av Hardanger, skrev VG lørdag.

– Det er en mulighet. Det ligger ikke slik an i dag, men det er et alternativ, sa en kilde til avisen.

Statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ved SMK sier imidlertid til NRK at regjeringens beslutning er endelig.

– Beslutningen i denne saken er tatt. Regjeringen vil ikke snu, fordi vi mener det er nødvendig å styrke strømsikkerheten i Bergensregionen, sier han.

Tror på snuoperasjon

Os-ordfører Terje Søviknes er en av ordførerne som fredag fikk innkalling til et dialogmøte med statsminister Jens Stoltenberg i Oslo. Han tror innkallingen er et signal om at regjeringen kan være på vei til å snu i saken.

– Jeg tror det kan være en snuoperasjon på vei. Det er jo litt spesielt å få en telefon seint fredag kveld med spørsmål om å møte til dialogmøte i en sak som er avgjort, sier Søviknes til TV 2.

Indre uro

Medlemmer av sentralstyret i Ap går nå åpent ut og ber sin egen partiledelse om å foreta en ny gjennomgang av de ulike alternativene i saken.

– Jeg vil ta en runde i sentralstyret ved første anledning, sier mangeårig sentralstyremedlem Odd Kristian Reme.

Jens Stoltenberg er tilbake etter ferien mandag. Da kan det bli gjort nye vurderinger, får VG opplyst. Fredag møtte statsministeren rasende partifeller fra Hardanger.

– Det var et godt møte, sier Stoltenbergs statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen til VG. Han sier det blir et nytt møte med partifeller tirsdag. (©NTB)

Personvernpolicy