Verdens dyreste bil på utstilling

Den supereksklusive Bugattien ble kåret til «Best in show» i 2003 under det prestisjefylte stevnet Pebble Beach Concours d’Elegance.
Den supereksklusive Bugattien ble kåret til «Best in show» i 2003 under det prestisjefylte stevnet Pebble Beach Concours d’Elegance.

Nå kan verdens dyreste bil tas i nærmere øyesyn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Bugatti Type 57SC Atlantic, solgt for mellom 30 og 40 millioner dollar tidligere i år, stilles ifølge Los Angeles Times ut på Mullin Automotive Museum i California fra og med neste uke.

Hemmelig eier

Det har kun blitt produsert tre biler av denne typen. Eksemplaret som stilles ut ble omsatt for den høyeste summen gitt for en bil noensinne. Bugattien ble solgt under en privat auksjon i mai, og kjøperen er fortsatt ukjent.

Prisen er heller ikke avslørt. Imidlertid har en talskvinne for auksjonshuset Gooding & Co. bekreftet at den nye eieren punget ut mer enn 28 millioner dollar. Det er den tidligere rekordsummen, gitt for en 1962 Ferrari 250 GTO.

Spesiallagd

Bilen er bygd for aerodynamisk effektivitet, og var i sin tid den raskeste bilen som fantes, med en toppfart på over 200 km i timen.

Bugattien ble spesiallagd til et medlem at familiedynastiet Rothschild, og har siden hatt en rekke eiere. Den siste eieren var nevrologen Peter Williamson, som døde i 2008.

Han restaurerte den og vant «Best of show» på det prestisjefylte Pebble Beach Concours d’Elegance i 2003. Williamson betalte 59 000 dollar for bilen I 1971.

– Spektakulær

De siste syv årene har bilen kjørt over tusen kilometer.

– Jeg har sett tusenvis av biler og dette er uten tvil den mest spektakulære, sier museumskurator Andrew Reilly.

Reilly sier den ble kjørt dagen i forveien, og mener det er en «fantastisk, kraftfull maskin».

Bugattien er på utstilling i tre måneder fremover.

Personvernpolicy