Hjellegjerde reddet fra konkurs

Hjellegjerde-sjef Olav Inge Røyseth (foto: pressebilde).
Hjellegjerde-sjef Olav Inge Røyseth (foto: pressebilde).

Møbelprodusenten Hjellegjerde har fått i stand en emisjonsløsning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møbelprodusenten har store økonomiske problemer og egenkapitalen er brukt opp. Selskapet trenger tilførsel av kapital umiddelbart.

Styret i selskapet satt i krisemøte hele mandag og mottok natt til tirsdag et nytt tilbud fra Interstil AS om en rettet emisjon på 20 millioner kroner. I det nye tilbudet hevet selskapet sitt opprinnelige tilbud på 5 øre per aksje til 15 øre per aksje.

En generalforsamling 26. juli avviste styrets forrige forslag til en rettet emisjon mot Interstil nettopp fordi forslaget ville bety en kraftig utvanning av eksisterende aksjonærer, men nå er altså tilbudet kraftig forbedret.

Ifølge en børsmelding tirsdag ettermiddag forutsetter tilbudet forhåndsaksept fra 67 prosent av selskapets aksjonærer. Aksjonærene God Driv AS, Norinvest Ltd og Brutel AS som til sammen utgjør rundt 57 prosent av aksjene i selskapet har allerede avgitt sine forhåndsaksepter. Det arbeides nå med å innhente aksepter fra øvrige aksjonærer.

Styret i Hjellegjerde ASA vil nå umiddelbart innkalle til ny ekstraordinær generalforsamling.

Les også: Hjellegjerdes skjebne avgjøres fredag

Bedriften startet opp i Sykkylven i Møre og Romsdal i 1941. I dag går omtrent 70 prosent av produksjonen til eksport, og møbelprodusenten har fabrikker både i Norge, Litauen og Thailand. (©NTB)

Personvernpolicy