Truer med å stenge private barnehager

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) varsler protestaksjoner dersom regjeringen ikke snur i forslaget om å begrense utbytte for private barnehager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har stengt barnehager med stort hell før, sier administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL til NRK.

I mai i fjor stengte over 2.000 private barnehager dørene i protest mot et regjeringsforslag om nytt finansieringssystem for barnehagene. Dette endte med et løfte om likebehandling av private og offentlige barnehager.

Olsen kalte tirsdag inn til et ekstraordinært styremøte i PBL. Han sier til NTB at styret skal vurdere om det har fullmakt til å sette i gang aksjoner, eller om de må kalle inn til ekstraordinært landsmøte før barnehagene kan stenges.

PBL liker dårlig at debatten om forslaget den siste tiden har dreid seg om rådgiver Bjarne Håkon Hanssens rolle.

– Det har tatt diskusjonen bort fra det som er sakens kjerne, nemlig hva slags moralsk ansvar regjeringen har overfor alle dem som har hjulpet dem med å oppnå full barnehagedekning, sier Olsen.

Han mener regjeringen allerede har bestemt seg for å gå inn for forslaget, og at høringsrunden bare er en skinnmanøver. Det avviser kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

– Jeg vil oppfordre PBL til å stole på at argumentene i høringsuttalelsen deres blir tatt på alvor, for det er min intensjon, sier Halvorsen. (©NTB)

Personvernpolicy