Minst 17 døde etter gruveulykke i Kina

En eksplosjon i en kullgruve i Nord-Kina førte til at minst 17 mennesker mistet livet, opplyser lokale myndigheter lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen skjedde tidlig om morgenen lørdag inne i en sovesal i kullgruva Liungou som ligger ved byen Linfen i den nordlige provinsen Shanix. 68 andre ble skadd i ulykken, og mange av dem alvorlig.

Redningsaksjoner ble iverksatt for å nå fram til arbeidere som ble stengt inne i rommet, og det var ukjent hvor mange som var sperret inne.

Tragedien er den andre store industrielle ulykken som skjer i Kina denne uken. Onsdag mistet 13 mennesker livet da en kraftig rørledning med kjemisk innhold eksploderte i Øst-Kina. Mer enn 300 ble skadd i eksplosjonen som skjedde på en plastfabrikk i Nanjing.

Personvernpolicy