Hjellegjerdes skjebne avgjøres fredag

Møbelprodusenten Hjellegjerde er i økonomisk krise. Kassa er tom, og fredag forfaller et lån hos DnB NOR på 20 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjellegjerde forsøkte mandag å få gjennomslag for en emisjon på en ekstraordinær generalforsamling. En emisjon med Interstil AS ville sikret selskapet de 20 millionene de trengte for å overleve, men generalforsamlingen stemte imot forslaget.

– Det var styrets plikt overfor kreditorer, leverandører og ansatte å fremme forslag om en løsning som tilførte oss 20 millioner kroner denne uka. Det beløpet trengte vi for å overholde forpliktelsene overfor banken, sa styreleder Lars Buer i Hjellegjerde til NTB tirsdag.

Møbelprodusenten hadde etter mandagens generalforsamling ingen klare alternativ til å løse det umiddelbare behovet for ny egenkapital. Nå er det opp til Norges største bank å avgjøre Hjellegjerdes skjebne.

I mellomtiden kan det se ut som selskapets administrerende direktør Olav Inge Røyset er i ferd med å kaste kortene. Tirsdag solgte han en større aksjepost i selskapet for 34 øre per aksje. (©NTB)

Personvernpolicy