Eks-Statkraft-sjef fikk pensjon til 23,5 mill.

Bård Mikkelsen,Statkraft (foto: Scanpix).
Bård Mikkelsen,Statkraft (foto: Scanpix).

Bård Mikkelsen har opparbeidet seg gullkantede pensjonsrettigheter på ni år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere konsernsjefen i Statkraft hadde ifølge Statskrafts årsrapport for 2009 utbetalt lønn og andre ytelser på 3,7 millioner, melder TV 2.

I tillegg til lønn og godtgjørelser satte Statkraft i fjor av hele 4,8 millioner kroner til Mikkelsens pensjon. I tillegg kommer godtgjørelse for styrevervet han hadde i det tyske energiselskapet E. ON AG på 617.000 kroner.

Totalt utgjorde lønns- og pensjonsytelsene 9,2 millioner, noe som gjør han til en av Norges best betalte ledere i 2009.

Inngikk avtalen i 2001
Fra 1. september 2001 til desember 2009 fikk Mikkelsen utbetalt lønn og andre ytelser for totalt 24,2 millioner kroner. I samme periode betalte satte Statkraft av pensjonsytelser for 23,5 millioner kroner.

Bård Mikkelsen inngikk pensjonsavtalen med Statkraft da han ble ansatt som konsernsjef i 2001. Avtalen ga han full opptjening av pensjon i løpet av 12 år, mot 30 år som er vanlig ellers i arbeidslivet.

- Sammenlignet med andre pensjonsavtaler som ble inngått på den tiden, så var dette en nøktern avtale. Jeg har god samvittighet for den i dag. Men i dag har jeg forståelse for at en ikke går inn på slike avtaler lenger, sier tidligere styreleder i Statkraft Terje Vareberg til TV 2 Nyhetene.

Ap vil ha et oppgjør
Nå vil Ap vil ha et oppgjør med styrer med gullkantede avtaler:

Partisekretær Raymond Johansen rister på hodet av Bård Mikkelsens totale godtgjørelse på 9,2 millioner kroner.

- Jeg synes dette gir gærne signaler. For meg høres 9,2 millioner vanvittig mye ut, uten at jeg kjenner denne saken. Men den summen er forferdelig mye penger, sier Raymond Johansen til TV 2.

Les også:
Enormt uranfunn i Sverige
På innsiden: Spareparadokset
Private invisteres til gigantopprusting av Oslo
Satse penger på stresstestene?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden