Pengefondet ettergir Haitis gjeld

Albert Sedasengo (24) leter etter mat eller verdigjenstander på søppeldynga i Port-au-Prince. Fattige innbyggere kommer hit for å lete etter ting som kan selges. Sedasengo, som tidligere var student, sier han har blitt nødt til å komme hit for å kunne ta seg av sin familie. (Foto: AP Photo/Alexandre Meneghini)
Albert Sedasengo (24) leter etter mat eller verdigjenstander på søppeldynga i Port-au-Prince. Fattige innbyggere kommer hit for å lete etter ting som kan selges. Sedasengo, som tidligere var student, sier han har blitt nødt til å komme hit for å kunne ta seg av sin familie. (Foto: AP Photo/Alexandre Meneghini)

Det internasjonale pengefondet (IMF) ettergir Haitis gjeld og godkjenner et nytt program som skal støtte gjenoppbygging og økonomisk vekst i det lutfattige landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haiti regnes for å være den vestlige halvkules fattigste land og ble lagt i ruiner da et kraftig jordskjelv rammet landet 12. januar i år. Minst 230.000 mennesker mistet livet.

Det internasjonale pengefondet bestemte seg på et styremøte onsdag for å ettergi Haitis gjeld til fondet på 268 millioner dollar, nærmere 1,7 milliard kroner. Dette vil frigjøre midler som Haiti kan bruke på andre områder i kjølvannet av jordskjelvet, heter det i en uttalelse.

Styret i IMF ga også sin støtte til et treårig program som har til hensikt å gjenoppbygge fattet og skape økonomisk vekst. IMFs leder Dominique Strauss-Kahn oppfordrer donorland til å skape fortgang i lovnadene om å hjelpe Haiti slik at landet kan bygges opp på nytt, slik at levestandarden kan bedres raskt og for å forhindre sosial uro.

Det internasjonale samfunnet forpliktet seg på en donorkonferanse i mars i år å gi 9,9 milliarder dollar, cirka 62 milliarder norske kroner, til gjenoppbygging av Haiti. Nesten halvparten av beløpet skal utbetales innen høsten neste år. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden