Telenor varsler økt vekst

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor med et lyspunkt (foto: Scanpix).
Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor med et lyspunkt (foto: Scanpix).

Telenor leverer sterke tall og sterkere tro på 2010.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor rapporterte driftsinntekter på 25.2 milliarder kroner i andre kvartal 2010, noe som tilsvarer en organisk inntekstvekst på fem prosent.

- Jeg er glad for at de positive trendene fortsatte inn i andre kvartal med økende organisk inntektsvekst og solide marginer. I Asia har vi hatt en organisk inntekstvekst på 13 prosent, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Telenor fikk et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på 6,89 millioner kroner i andre kvartal 2010, ned fra 7,82 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

Dette tallet var litt svakere enn ventede 7,06 millioner kroner, ifølge gjennomsnittet av 18 estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Økt vekst
Selskapet leverer sterkere omsetning og resultat før skatt enn ventet. I tillegg varsler konsernsjef John Fredrik Baksaas økt vekst:

- Basert på de positive trendene i Asia og Norden, forventer vi at den organiske inntekstveksten blir noe høyere enn indikert i våre tidligere rapporter. I tillegg justerer vi forventet investeringsgrad noe ned som følge av generelt lavere investeringer så langt i år, sier Jon Fredrik Baksaas.

Tidligere har Telenor guidet en "lav ensifret" organisk vekst i driftsinntektene i 2010.

Den organiske veksten er på fire prosent så langt i år og fem prosent i andre kvartale, melder Telenor.

Antall abonnement i Telenors mobilvirksomheter økte med 5,4 millioner i løpet av kvartalet.

India sliter
Det var knyttet stor spenning til India-virksomheten, som Telenor sliter med.

Telenor gjentar at selskapet venter et ebitda-underskudd fra Uninor på rundt 4,5-5,0 milliarder kroner i 2010. Telenor eier 67.25 prosent av det indiske selskapet.

Resten av Asia er sterkt:

- De økonomiske forholdene i Asia fortsatte å forbedre seg og har bidratt til inntekstveksten i operasjonene våre. I Thailand og Malaysia drives veksten i tillegg av økt bruk av smartphones. I India lanserte vi tjenester i fem nye regioner i juni, og vi er nå til stede i tretten regioner. Vi arbeider kontinuerlig med å øke inntektene og utvikle Uninors posisjon i markedet, sier Baksaas.

Kjøper aksjer
Telenor har besluttet å starte sitt tilbakekjøpsprogram på rundt tre prosent av aksjene i selskapet.

- Vår ambisjon fremover er å sikre en sunn balanse mellom konkurranse aksjonæravlønning og gruppens vekstprofil, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor i en kommentar.

Her finner du alle oppdaterte børs- og finansnyheter

Telenor
Tall i millioner kroner2. kvartal 20102. kvartal 2009Ventet*
Omsetning25.17724.50924.861
Driftsresultat2.7541.9572.979
Resultat før skatt10.1313.1149.754

NB: Nettoresultatet på 9,6 milliarder kroner inkluderer en gevinst på 6,5 milliarder kroner relatert til Vimpelcom-transaksjonen.

*Ifølge estimater hentet inn av SME Direkt for TDN Finans.

Les også: - De som ikke leverer får juling
Apple knuste forventningene

Kunderekord for Telenor

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden