Apple-overskudd på 20 milliarder kroner

EPLEKJEKK: Steve Jobs har all grunn til å smile. Apples kvartalsresultat viser et overskudd på 20 milliarder kroner. (Foto: David Paul Morris/Getty Images/AFP/Scanpix)
EPLEKJEKK: Steve Jobs har all grunn til å smile. Apples kvartalsresultat viser et overskudd på 20 milliarder kroner. (Foto: David Paul Morris/Getty Images/AFP/Scanpix)

Apple tjener penger som aldri før. Tirsdag la selskapet fram kvartalsresultat som viste et overskudd på 20 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tilsvarende kvartal i fjor fikk det California-baserte selskapet et overskudd på 11 milliarder kroner.

Omsetningen steg fra 61 milliarder kroner i andre kvartal i fjor til 98 milliarder kroner i samme kvartal i år. Det utgjør en oppgang på 61 prosent.

Særlig er det salget av mobiltelefonen iPhone som peker seg ut, men selskapet opplever vekst i salget av nesten alle sine produkter. Kun saget av musikkspilleren iPod går ned. Det ble solgt 9,41 millioner iPoder i andre kvartal i fjor, 9 prosent færre enn i samme kvartal i fjor.

Selger mer

Det fallende salget av musikkspillerne oppveies med økt salg av mobiltelefoner som har musikkspiller innebygd. Lanseringen av iPhone 4 nylig var smidig nok til at Apple kan registrere en salgsvekst for mobiltelefonene på 64 prosent fra andre kvartal i fjor til samme kvartal i år. Det ble solgt 8,4 millioner mobiltelefoner i andre kvartal i år. Mye tyder dermed på at det omtalte antenneproblemet med iPhone ikke har påvirket salgstallene.

Surfebrettet iPad som ble introdusert i løpet av andre kvartal har solgt i 3,27 millioner eksemplarer hittil. Forbrukerne har ikke glemt at Apple også lager datamaskiner. Apple solgte i andre kvartal 3,47 millioner Mac-maskiner, en oppgang på 33 prosent fra andre kvartal i fjor.

Bedre enn ventet

Resultatet viser at Apple tjente 3,51 dollar per aksje i andre kvartal i år, opp fra 2,01 dollar per aksje i samme kvartal i fjor. Analytikere som nyhetsbyrået Reuters har snakket med, ventet seg 3,11 dollar per aksje, og det overraskende gode resultatet gjenspeilte seg tirsdag kveld på aksjemarkedet. Apple-aksjen var opp 2,6 prosent til 251,89 dollar på Nasdaq-indeksen i New York, og steg ytterligere til 259 dollar på etterhandel.

– Det var et fenomenalt kvartal som fullstendig overgikk våre forventninger, inkludert den mest suksessfulle lanseringen av et produkt i Apples historie med iPhone 4. Salget av iPad har tatt av, flere folk enn noen gang før kjøper Mac-maskiner, og vi har fortsatt flotte nye produkter som blir lansert senere i år, sier Apple-sjef Steve Jobs i en pressemelding. (©NTB)

Personvernpolicy