- De som ikke leverer får juling

Røde tall betyr "juling", mener forvalter Hans Thrane Nielsen (foto: Scanpix).
Røde tall betyr "juling", mener forvalter Hans Thrane Nielsen (foto: Scanpix).

Resultatene fra andre kvartal tikker inn. Forvalter advarer de som ikke leverer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juli og august er perioden på sommeren hvor selskapene presenterer tingenes tilstand. Svart på hvitt står det. Driftsresultat, ebitda og omsetning. Noen tar sommerferie med god samvittighet, andre sover dårlig om natten.

Les også: Her er «sov i ro»-aksjene

- Halliburton. Dette er det første store oljeselskapet som kommer med tall, svarer Hans Thrane Nielsen, forvalter i Storebrand på spørsmål om ha som er verdt å følge ekstra med på nå som resultatene fra andre kvartal blir offentliggjort.

Like etter kom fasiten: Sterke tall fra Halliburton

Mange investorer følger ekstra nøye med på hva oljeselskapene sier rundt effektene av katastrofen i Mexico. Thrane Nielsen er nysgjerrig på hva oljebransjen kommer til å foreta seg.

- Hva som gjøres med både tanke på nye ordre, og om selskapene er interessert i å investere. Hvilke tanker selskapene har for å unngå, men også forebygge nye katastrofer i fremtiden. Litt tidlig, men innspill fra bransjen er alltid interessant.

Aluminium viktig
Oppkjøpsmeldingen på brasilianske Vales aluminiumsvirksomhet for 29 milliarder kroner reduserte Hydro sin verdi med nesten 25 prosent på Oslo Børs. Det fikk spekulanter til å investere i aksjen. Dag Rasmussen uttalte på det tidspunktet at Rasmussengruppen vraket Telenor aksjen og valgte å satse på Hydro med tro på en stor oppside for selskapet.

Les også : Rasmussengruppen dumper Telenor

Thrane Nielsen ser også på aluminiumen som en viktig faktor.- For vår del; vi eier mye Orkla -aksjer, og selskapet handler for øyeblikket på en veldig stor substansrabatt, men har kommet seg litt opp. Men det største svingbidraget til Orklas resultat er nok aluminiumsbiten. Det er viktig for Orkla at merkevareenhetene fortsatt tjener penger.

Ingen som må levere
Forvalteren finner ingen selskaper med kniven på strupen.

- Bank of America leverte en relativt svak rapport på fredag som var, hvis man tar utgangspunkt i trend i inntjeningen både på renteinntekter og annen inntjeningen fra amerikanske banker. Citigroup og Morgan Chase viste derimot et skritt i riktig retning, det gjorde ikke Bank of America, og ble straffet hardt for det. Dersom et selskap leverer lavere enn forventet, risikerer aksjen å få juling. Man sier i markedet at glasset er halvtomt, ikke halvfullt. De som ikke leverer straffes hardt.

- Noen som har skuffet?

- Nei, jeg er godt fornøyd med banksektoren, fra DNB til SEB, til og med JP Morgan Chase. Torsdag kom det gode makrotall og den trenden hadde jeg håpet ville fortsette, men Bank of America har skuffet meg litt. For Norges vedkommende er bunnlinjen litt under det som var forventet, avslutter Hans Thrane Nielsen i Storebrand.

Les også : - Vi tar de eierne vi får

I morgen legger Orkla , Telenor og Marine Harvest frem tall. DN.no dekker alle presentasjonene.

Internasjonalt kommer det senere i kveld og i morgen tall fra Apple, Yahoo, Coca-Cola, Ebay, Manpower, Morgan Stanley og mange flere.

Les også : Trøbbel i tårnet for Goldman Sachs

Personvernpolicy