Byggmester Harald Langemyhr tiltalt for bedrageri

Det er selskapet Byggmester Harald Langemyhr AS i Tønsberg, daglig leder Harald Langemyhr selv og en ansatt i firmaet som er tiltalt.
Det er selskapet Byggmester Harald Langemyhr AS i Tønsberg, daglig leder Harald Langemyhr selv og en ansatt i firmaet som er tiltalt.

Oslo politidistrikt har tatt ut tiltalte mot firmaet Byggmester Harald Langemyhr blant annet for fullbyrdede bedragerier på 18,4 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er selskapet Byggmester Harald Langemyhr AS i Tønsberg, daglig leder Harald Langemyhr selv og en ansatt i firmaet som er tiltalt.

Tiltalen omfatter bedragerier for over 18 millioner kroner overfor Omsorgsbygg Oslo KF/Oslo kommune. I tillegg er byggselskapet tiltalt for forsøk på bedragerier for 4,3 millioner kroner. Langemyhr selv er også tiltalt for flere overtredelser av arbeidsmiljøloven.

Bakgrunnen er forhold knyttet til fakturering av Oslo kommune og forholdene for de ansatte da selskapet sto for oppussing av Økern sykehjem i Oslo i 2008.

Politiet mener Langemyhr har forledet ansatte i Oslo kommune til å utbetale nesten 30 millioner kroner for arbeid som er beregnet til å skulle koste bare 11,5 millioner.

Ser frem til rettssak

Administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen sier de er fornøyd med tiltalen.

- Vi konstaterer at det nå er tatt ut en tiltale, og at etterforskningen har vist at det er mulig. Det er vi fornøyd med. Det er snakk om store summer, og vi er glade for at det viser seg at vi har hatt rett når vi hevdet at vi hadde blitt lurt, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen, til Aftenposten.no.

Advokat Bjørn Stordrange representerer firmaet Harald Langemyhr AS. Han sier til VG Nett at byggmesteren ser fram til en rettssak slik at han får mulighet til å renvaske seg.

Les også: Lurte pressen

Byggmester Harald Langemyhr AS og flere av selskapets ansatte ble i mai anmeldt av Omsorgsbygg.

Politiet startet etterforskning av byggmester Langemyhr våren 2008, etter at mediene avslørte kritikkverdige boforhold og det som trolig var lovstridig avlønning av polske bygningsarbeidere i Oslo og Tønsberg.

Les også: - Siktelsen kom som lyn fra klar himmel

Harald Langemyhr ble senere på våren siktet for grovt bedrageri og forsøk på bedrageri overfor Oslo kommune.

I juni 2008 ble han pågrepet og satt varetektsfengslet i fem uker mens politiet etterforsket saken.

– Saken sendes til berammelse for Oslo tingrett snarest, og politiet vil be om at det settes av inntil 16 uker til behandlingen i retten, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Les også: Langemyhrs kone får beholde millionverdier

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden