Norge ute av Facebook-toppen

Nordmenn har lenge vært i teten på nettsamfunnet Facebook, men nå har islendingene tatt over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Island har nesten 61 prosent av befolkningen nå en profil på nettsamfunnet. Det gjør dem til verdensmestere på Facebook, kun slått av de britiske Jomfruøyene. Der har så mange som 62 prosent av befolkningen Facebook-profil.

Norge har tidligere toppet listen over Facebook-brukere, men har nå falt til 9. plass på listen. Litt over 47 prosent av alle nordmenn bruker nettsamfunnet, ifølge en liste E24 har utarbeidet på bakgrunn av Facebooks egne annonsetall.

Listen over de mest aktive Facebook-landene er preget av små, rike stater. På topp finner vi, etter Jomfruøyene og Island, Gibraltar, Caymanøyene, Monaco, Færøyene, Hongkong, Singapore, Norge og Qatar. Land som Cuba, Kina og Iran glimrer med sitt fravær.

Kommunikasjonsekspert Elizabeth Hartmann i Siste Skrik forklarer dette med økonomi og politisk frihet.

– Ikke bare har vi tid og råd til å være teknologisk aktive. Vi får også lov til det, selv midt i arbeidstiden. I mange land er nettadressen til Facebook sperret, sier hun til E24. (©NTB)

Personvernpolicy